2023-10-31
3 perc
Az élet dupla lábszáramputáltként
Az előző cikkeinkben bemutattunk különböző ellátási megoldásokat, azonban most egy konkrét példát szeretnénk prezentálni az egyik kedves páciensünkkel.

Győző 2017. október óta dupla lábszáramputáltként éli az életet, azonban nem adta fel, úgymint sokan mások. Példamutató kitartásával elérte, hogy újra teljesértékű életet éljen.

 

Ebben segítséget ad számára az új technológiás Passive Vacuumos lábszár protézis, amelyet cégünk minősített műszerészei készítettek el számára. Amennyiben szeretne egy kis motivációt a mindennapokra, tekintse meg videónkat a YouTube-on, melyen Győző látható:

https://youtu.be/dH7lAdn3cxQ

 

Már az ideiglenes művégtaggal megtanult segédeszköz nélkül közlekedni, azonban a végleges lábaknál kialakult egy rendkívül jó komfort és biztonságérzet. A megfelelő illeszkedésnek köszönhetően könnyű a művégtag irányítása. A dinamikus járással párhuzamos az állóhelyzeti stabilitás is lényegesen megnőtt, szinte a sajátjának érzi a művégtagokat. Az otthoni munkákat teljes mértékben eltudja látni, autót vezet, dolgozik, boldogan éli az életét annak ellenére, hogy művégtag viselésére szorul. Szeretné, hogy a sorstársak is elfogadják azt, hogy a bekövetkezett amputáció már nem betegség, hanem egy állapot amellyel az embernek együtt kell élnie. Hiszen tudják: nem az az erős, aki nem esik el, hanem az, aki mindig fel tud állni!

Győző a megjelenésre is nagy figyelmet fordít, a megszokott testszínű csonktokok helyett egy bátrabb, férfiasabb megjelenésű tokot választott.

 

Amennyiben még nincs ellátva művégtaggal vagy gyártót szeretne váltani, érdeklődjön a lehetőségekről. A kihordási idő lejártán belül, az éves szerviznél is lehetséges a mi szolgáltatásainkat választani. Az ellátásban, a rehabilitációban, s az utómunkálatokban is segítséget nyújtunk!

 

Egy oldali és kétoldali amputáltaknak egyaránt segítséget nyújtunk. Többféle ellátási megoldás is létezik, mellyel elérhető egy magasabb aktivitása szint és a mindennapos biztonságérzet.




Kategóriák
Kövess Minket!