2023-11-10
3 perc
Házasélet, szex
Az amputációt követő házasélet lehetőségéről, és az ezzel kapcsolatos esetleges fenntartásokról senki nem beszél pedig véleményünk szerint ez teljesen normális igény. Az amputált ember nem beteg, így jogos kérdés a házasélet, és a minőségi együttlétek lehetősége.

Pácienseink visszajelzései alapján az ezzel kapcsolatos igény jelen van az amputált emberek esetében, a gátlások azonban sok esetben olyan erősek, hogy elnyomják az ezzel kapcsolatos vágyakat. Azonban itt fontos megjegyezni, hogy a szexuális vágyak és a gátlások elnyomása nem csak az amputáción átesett emberek esetében áll fent, hanem sok esetben a házastárs esetében is.  Gyakran előfordul, hogy a házastárs az akiből ellenérzést vált ki az amputált testrész látványa és ez miatt lelkileg nehezen vagy egyáltalán nem tud szexuálisan feloldódni.

 

Visszajelzéseink alapján ezeket a gátlásokat segíthet áthidalni ha kezdeti időszakban besötétített szobában történnek az együttlétek, ami növeli az intimitást, és csökkenti mindkét félben a gátlásokat. Az egyedül élő páciensek esetében pedig több esetben előfordul, hogy sorstársak -amputált emberek- élete találkozik össze, és az ő esetükben természetes az egymás iránt elfogadás, így a szexuális életük is kiegyensúlyozott és teljes értékű.

 

Az utóbbi időben gyakori kérés, hogy az együttlétek harmonizálására a csonkot egy kozmetikai, és egyben kényelmi tokkal lássuk el, amely esztétikumánál fogva segíti a partnerben/házastársban  az elfogadást, és lehetőséget biztosít arra is, hogy olyan szexuális helyzeteket alakítsunk ki, amely alapesetben amputáltként nem lenne biztosított. Erről az ellátásunkról igény esetén műszerész kollégáink kellő tapintattal és diszkrécióval egyeztetnek pácienseinkkel.




Kategóriák
Kövess Minket!